Electron augustus 2019

Electron augustus 2019Op de Electron augustus 2019 voorpagina

Op de voorpagina van de Electron augustus 2019 Het antennepark op Huis ter Duin, rond 1925.

90 jaar radio-examens

Op 19 augustus 2019 is het 90 jaar geleden dat het eerste zendexamen plaatsvond. Remy Denker PA0AGF beschrijft de lange weg die uiteindelijk leidde naar dit eerste officiële examen voor radio-amateurs.

2 meterband naar luchtvaart?

Onder radioamateurs is er onrust over een recent voorstel van de Franse overheid. Het gaat om een studie naar frequentietoewijzingen voor luchtvaarttoepassingen. De gesuggereerde frequenties bevatten daarin ook de 2m-band, een band die nu exclusief is toegewezen aan radioamateurs. Het is overigens goed mogelijk dat het voorstel wordt afgewezen. Maar mocht het toch doorgaan, dan kan dat vanaf 2023 consequenties hebben voor radioamateurs.

54e VPK terug in Odoorn

Een nachtelijke FoxOring, een zeer druk bezochte familiejacht en heel veel gezelligheid op camping ’t Vlintenholt. Het 54ste Veron Pinksterkamp was weer top. Dat belooft wat, want voor het 55e VPK in 2020 gaan we weer terug naar Odoorn.

PH100KLM

De afdeling Kennemerland van de VERON en de Radio Club Kennemerland in IJmuiden activeren tijdelijk de roepnaam PH100KLM op de HF- en VHF-amateurbanden. Zij zullen PH100KLM van 1 september tot en met 30 november in de lucht brengen met CW, SSB en digitale modes. Aanleiding is het honderdjarig bestaan van de KLM.

Kids Day op mijnenveger

Een clubhuis van bijna 47 bij 9 meter met een diepgang van twee en een halve meter. Dat is nu niet echt standaard te noemen van het zee-kadetkorps in Lemmer

DvdRA dag voor de radioamateur 201959e Dag voor de RadioAmateur

Aanmelden deelnemers is gestart voor Dag voor de RadioAmateur die op zaterdag 2 november in de IJsselhallen Zwolle gehouden zal worden.

En verder in Electron augustus 2019

  • Radio-examens in Vlaardingen
  • Maak kennis met Fred Verburgh
  • Leiden bezoekt Astron
  • HF rubriek
  • NL-post
  • In memoriam
  • Komt u ook?
  • En nog veel meer…

VHF en hoger

Uitgebreide inhoud van de VHF-en-hoger commissie vindt u hier.

Linkenpagina

Een selectie van lastig over te typen linken uit Electron zijn hier aan te klikken.

Wilt u ook de Electron ontvangen?

Electron is het maandblad van de VERON (Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland). Waarin elke maand weer leuke artikelen en zelfbouw projecten in staan. De Electron wordt niet alleen voor, maar vooral door de VERON leden geschreven.

Word lid van de VERON en vul het online aanmeldingsformulier in.