EFFORTS waardeert contestgroep 1884 met internationaal award

EFFORTS waardeert contestgroep 1884 met internationaal awardOp donderdag 1 april 2021 heeft CG1884 internationale waardering ontvangen van EFFORTS (European Federation Of Fortified Sites). Dit award heeft betrekking op de gehouden activiteiten in 2020. Hierbij stond het promoten van ‘Fort Buitensluis’ en andere forten centraal. Op de website van A52 Hoeksche Waard is hierover een artikel te vinden.

Zo heeft CG1884 in 2020 meerder activiteiten georganiseerd waarbij ook Fort Buitensluis centraal stond. Dit gaat niet alleen om de activiteiten tijdens Open Fortendag maar ook Kidsday en Open monumentendag. Tijdens deze activiteiten stelt CG1884 hun onderkomen open voor bezoekers en promoten daarmee onze Radiohobby en de Forten. Door deze openstelling en publiekelijke promotie is CG1884 beloond door EFFORTS (European Federation Of Fortified Sites).

CG1884 en EFFORTS

Sinds 2008 is er een groepje radioamateurs actief op ‘Fort Buitensluis’ in Numansdorp onder de roepletters PI4CG. Maar het begon allemaal in 2007 met een geslaagde SSB-velddag en de vraag of ‘Fort Buitensluis’ iets voor ons kon betekenen. Deze locatie is echt een mooie en ideale plek voor het opbouwen van een antenne farm. Na een periode van opbouwen zijn er de laatste jaren ook wat esthetische aanpassingen gedaan aan het onderkomen zonder afbreuk te doen aan de originaliteit van het kruitmagazijn uit 1884. Dit alles uiteraard tussen de vele nationale en internationale contesten door waarbij zeker de radiohobby en ‘Fort Buitensluis’ positief op de kaart is gezet. Dit alles is aanleiding voor EFFORTS om CG1884 te belonen met dit internationale award.

Interesse, nieuwsgierigheid en begrip

CG1884 merkt op dat er na verloop van tijd toch begrip, interesse en vooral nieuwsgierigheid bij de bezoeker ontstaat. Jaarlijks is er een wereldwijd Lighthouse-weekend, molenweekend en nog meer van dit soort evenementen die het historisch erfgoed in de lucht brengen. De open monumentendag 2018 was voor CG1884 eigenlijk de eerste “forten / waterlinies On The Air”. Dit is natuurlijk ook goede promotie van het historisch erfgoed en radiohobby in Nederland.

Forten on the Air, maak amateurradio zichtbaar

De contestgroep CG1884 is als contestgroep tijdens de open Monumentendag actief op fort “Buitensluis”. Mogelijk zijn er nog meer radiozendamateurs die ook een fort tijdelijk privé of met de afdeling willen en kunnen activeren.

Meer informatie