Verslag HF-Dag 2010

PA2AM vertelt over de OH0 Expedtie

PA2AM vertelt tijdens de HF-Dag 2010 over de OH0 Expedtie

Zaterdag 18 september 2010 was het alweer de 30e keer, dat de HF-Dag werd gehouden. Omdat Jan PA1TT QRL-matig in Dubai zat, werd de dag geleid door gast-operator Ronald PA3EWP.

Onze voorzitter Remy Denker PA3AGF had de Electron van 30 jaar geleden meegenomen en vertelde, dat Kees PA0ALO, Ad PA0ADT en DIN PA0DIN de eersten waren, die de HF-dag georganiseerd hebben.

Wim PA2AM gaf een presentatie met beeld en geluid over de voorbereidingen en DX-peditie zelf naar OH0-land. Wat vooral naar voren werd gebracht was, dat deze DX-peditie met eigen auto’s kon worden uigevoerd en er geen probleem was met overgewicht-kosten zoals bij vliegen meestal wel het geval is.

Dick PA3FQA met de prefixquiz

Dick PA3FQA met de prefixquiz

Dick PA3FQA probeerde ons geheugen te kraken met zijn prefix-quiz. Hij gaf 20 prefixen en men moest opschrijven bij welke landen die behoorden. Later ’s-middags  bleek Nico PA0MIR de beste te zijn met 14 goede antwoorden.

De pauze werd gebruikt met het nuttigen van een lunch, aangeboden door het Traffic Bureau. Bedankt.

PA1HR vertelt over zijn antennepark

PA1HR vertelt over zijn antennepark

Na de pauze gaf Hans PA1HR een prima presentatie over zijn zelfgebouwde antennepark en over het gebruik van de 500 kHz-band.

Toen was het weer tijd voor de jaarlijkse prijsuitreikingen van de PACC-, PA-beker-, en Velddagcontesten  door Chantal PA5YL, Jan PG2AA en Sjoerd PA0SHY (bij afwezigheid van Werner PA0FLE). De grote PA-BEKER-beker werd uitgereikt aan Hans PA1HR voor de meeste punten in het CW- en SSB-gedeelte tesamen.

Alle prijzen van de PACC-Contest op de HF-Dag 2010

Alle prijzen van de PACC-Contest

Het was tijd voor een pittig debat over het nakijken van de logs van de PACC-contest door de Log-Robot. De PACC-commissie zal zich hierover nog beraden.

Sjoerd had contact gehad met het Agentschap Telecom over het niet meer mogen gebruiken van de call PA6HQ op meer dan 1 plaats tegelijk tijdens de IARU-contest. Het bleek dat dit er jaren doorheen geslipt was en eigenlijk nooit had gemogen. Een oplossing zou kunnen zijn PA6HQ/1, PA6HQ/2, enz. of PA6HQ, PB6HQ, PC6HQ enz. Wat het precies gaat worden moet nog besproken worden.

Hans PA1HR toont trots dé PA-Beker 2010

Hans PA1HR toont trots dé PA-Beker 2010

Door het 2 weken van tevoren afzeggen van de lezing van DJ8NK, werd de dag afgesloten door Ronald PA3EWP met zijn DX-pedities naar Jersey en Conway Reef 3D20CR.

Al met al weer een geslaagde dag met als afsluiting weer het beroemde diner, waar helaas slechts 10 amateurs aan deelnamen. (Meestal dezelfde)

Tot volgend jaar.

Peter PA3CAL

Foto’s  Nico PA0MIR