Internationale HEMA Dag

Internationale HEMA dagHEMA is een interessant alternatief voor SOTA en bestaat nu 10 jaar. Jarenlang was het uitsluitend een programma voor de UK en Ierland, maar sinds kort zijn er ook andere DXCC’s over de hele wereld bij betrokken. Het is nu actief onder onze vrienden in Duitsland, Frankrijk, Portugal, Spanje, Tsjechië, en grote delen van Australië.  Om deze nieuwe internationale variant en het 10-jarig bestaan te vieren, kondigen de organisatoren “Internationale HEMA Dag 2022” aan op zaterdag 2 april 2022.

Wat is HEMA?

HEMA staat voor HuMPs Exclusief Marilyns Award. Voor niet-ingewijden kan dat lijken op onzin. Een HuMP is een top die Hundred Metre Prominence heeft, wat betekent dat hij minstens 100 meter boven het omringende land uitsteekt. Een Marilyn is een top met een tophoogte van 150 meter. HEMA is dan een onderscheiding voor HuMPs met een tophoogte van minder dan 150m. Marilyns hebben hun eigen award via SOTA.

Internationale HEMA Dag 2022

Er kan op elk moment van die dag (UTC) worden gewerkt. Er zijn aantrekkelijke certificaten voor degenen die met succes deelnemen. Elk station dat ten minste één HEMA activator in werking heeft, ontvangt een herdenkingscertificaat. Er zullen ook extra certificaten zijn voor elke activator die een “HEMA to HEMA” behaalt.

Alerts en Spots

Alerts en spots zijn hier te vinden op de HEMA website om QSOs met stations op de dag te vergemakkelijken: http://www.hema.org.uk/indexSpotting.jsp

De HEMA organisatoren zijn ook op zoek naar mogelijkheden om hun succes uit te bouwen door samen te werken met geïnteresseerde radioamateurs die de HEMA in hun land/regio willen lanceren. Meer informatie kan worden verkregen door het team hier te schrijven: newDXCC@hema.org.uk. De HEMA website is ook hier te vinden en bevat alle programmadetails: http://www.hema.org.uk/index.jsp

We kijken allemaal uit naar een drukke dag op de banden! Laten we hopen op zon! 73