De RSGB kan rekenen op een landelijk team van vrijwilligers

Het jaarlijks evenement dat de onmisbare bijdrage van vrijwilligers aan de Radio Society of Great Britain (RSGB) accentueert. Van 1 tot en met 7 juni 2024 was het wederom de ‘Week van de Vrijwilliger’ bij de Radio Society of Great Britain.
Ook dit jaar zette de Radio Society of Great Britain andermaal de talrijke vrijwilligers in de kijker.
Met verhalen, foto’s en ook een video werd aandacht besteed aan hun onmisbare bijdrage. Vrijwilligerswerk gaat van het verwerken van data tot het delen van nieuwsberichten. Elke vrijwilliger verdient een groot applaus. Zij zijn degenen die de hobby doen groeien met passie en kennis.

Lees meer

AMSAT Mail Alias Service eindigt op 1 augustus 2024

AMSAT Mail Alias Service eindigt op 1 augustus 2024Een langlopende gratis service van de AMSAT organisatie, de Mail Alias Service, stopt op 1 augustus 2024. Die AMSAT e-mail alias stelde je in staat om een e-mail te sturen naar radioamateurs zonder hun werkelijke internet e-mailadres te kennen. Ze hoefden alleen maar hun radioamateur roepnaam te weten en er @amsat.org achter te zetten.

Heb je zo’n @amsat.org mailadres? Onderneem dan snel actie! Zet alles dat via die alias naar jou toe wordt gemailed direct om naar een ander mailadres. Bijvoorbeeld naar een @veron.nl alias (alleen voor VERON leden).

Lees meer

Propagatienieuws – week 24 2024

PropagatienieuwsDeze week in Propagatienieuws:

Propagatienieuws wordt samengesteld door Tom Koeken (PC5D).

Lees meer

Kort radioamateurnieuws – week 24, 2024

Logo kort radioamateurnieuwsDeze week in ‘Kort radioamateurnieuws’:

  1. IARUMS toont opvallende watervaldiagrammen;
  2. Beschrijving zelfbouw middengolfontvanger;
  3. Maak eens twee morseverbindingen simultaan;
  4. Renovatie van Ross Revenge van Radio Caroline;
  5. Tien jaar TX Factor vieren met 30e aflevering;

Lees meer

Vier Special Event Stations voor het EK voetbal 2024

EK voetbal 2024De Special Event Stations DL2024E, DL2024U, DL2024R en DL2024O zijn actief naar aanleiding van het EK voetbal 2024. Als je de QSL-kaarten van deze vier stations bij elkaar legt, krijg je een compleet beeld. De suffix van deze vier roepnamen vormen het woord EURO.

Lees meer

65e ALL ASIAN DX CONTEST – 2024

ALL ASIAN DX CONTESTDe ALL ASIAN DX CONTEST is een jaarlijks terugkerend evenement dat radioamateurs uit heel Azië en ver daarbuiten samenbrengt. Het is een competitie waarbij deelnemers proberen zoveel mogelijk verbindingen te maken met andere radioamateurs in verschillende Aziatische landen.

Lees meer

Het is morgen ARRL Kids Day: Een Leuke Radiodag voor Jongeren!

ARRL Kids Day: Een Leuke Radiodag voor Jongeren!

Jongeren met veel plezier achter de radio!

Op 15 juni 2024, dus morgen al, vindt de ARRL Kids Day plaats, een speciale gelegenheid om jongeren kennis te laten maken met de wereld van amateurradio. Of je nu zelf een jonge radioamateur bent of je kinderen, kleinkinderen, een scoutinggroep, of de algemene publiek wilt betrekken, Kids Day biedt een geweldige kans om on-air ervaring op te doen en bij jongeren interesse te wekken voor het behalen van een eigen zendvergunning.

Lees meer