Een beknopt overzicht van onze VERON activiteiten

De VERON doet meerZo hebben we ons eigen maandblad Electron. Een dik magazine boordevol interessante onderwerpen voor elke radioamateur.  We organiseren evenementen zoals het gezellige Pinksterkamp en de Dag van de Radioamateur. We organiseren wedstrijden ofwel contests, zoals de PACC, PA beker en de Afdelingscompetitie. We hebben onze werkgroepen met verschillende vakgebieden zoals EMC-EMF, ICT, Traffic Bureau voor HF, VHF-UHF en nog veel meer. Kortom, de VERON doet meer dan je denkt.

Onze lokale afdelingen zijn overal in Nederland te vinden. Elke afdeling heeft een eigen bestuur. De leden komen regelmatig bijeen om kennis en ervaring uit wisselen, om te experimenteren, onderzoeken, activiteiten te organiseren, cursussen te geven voor het N- en F-examen. Maar ook voor gewoon een gezellig praatje met andere amateurs.

We staan klaar voor onze leden. Ons Service Bureau beheert onze VERON webshop, waarin u veel interessante materialen kunt bestellen, zoals boeken, magazines, etc. Voor veel VERON artikelen is er de speciale ledenkorting. We organiseren mede het Dutch QSL Bureau, ofwel DQB. Dat zorgt ervoor dat QSL kaarten wereldwijd  centraal verstuurd worden naar andere QSL bureaus in veel andere landen. Dat scheelt een zendamateur veel portokosten.

Meer weten over wat de VERON doet?

Neem eens contact op met een lokale afdeling of het VERON Centraal Bureau. Bij die lokale afdelingen kun je gewoon onaangekondigd binnen lopen. Kijk even wanneer en waar ze bijeenkomen en ga langs. En schroom niet om bij meer dan één afdeling binnen te kijken. Of hou de agenda’s van de afdelingen in de buurt in de gaten en ga eens kijken tijdens een evenement. Dan zie je de radio hobby gelijk in de praktijk.