Een kijkje naar het beeldscherm van een PACC contest log applicatie.De PACC is dé contest voor de Nederlandse zendamateur. Stations buiten Nederland willen dan graag een verbinding maken met Nederlandse stations. Dus met een PA, PB, PC, PD, PE, PF PG, PH en PI prefix. De PACC wordt elke jaar in het tweede volle weekend van februari gehouden. Van zaterdag 12:00 UTC tot zondag 12:00 UTC. In de band van 160 tot en met 10 meter. Wel exclusief de WARC banden en contestvrije segmenten.

Er is voor ieders wat wils. Want er zijn veel verschillende klassen waarin je kunt deelnemen. Alleen of in een groep. Met één of meerdere radio’s. In CW of SSB. Met laag vermogen of hoog vermogen. Misschien zelfs wel in QRP. Et cetera…

Voor deze PACC wedstrijd behoort een log in Cabrillo formaat te worden ingestuurd. Daarvoor heb je geschikte software nodig. Nu is op internet hier en daar wel contest software te vinden. Maar specifiek voor de PACC contest is alleen op deze pagina de juiste contest log software te vinden.

Kijk voor meer informatie op de PACC website.