PACCdigi Software

Er dient voor deze contest  vanaf versie 2.6.0 GA van WSJT_X te worden gebruikt. Deze versie maakt het o.a. mogelijk de provincies als multiplier te gebruiken, om “PACC” in de algemene oproep te plaatsen en het standaard RST rapport te gebruiken. Kijk hiervoor onder WSJT_X hieronder.

Voor het gebruiken van RTTY in de contest is een User Defined Contest file (UDC-file) ter beschikking in N1MM. Hierbij is MMTTY is gekozen als mogelijke RTTY software. Kijk onder “N1MM Logger+” en “MMTTY” voor de gegevens hiervan.

Installatie instructies voor PA stations

Installatiebeschrijvingen zijn er voor PA en non-PA stations. Non-PA stations gebruiken de instructies op de pagina’s in het Engels.  Non-PA stations go to our English pages.

N1MM Logger+

PACC softwareN1MM Logger+ is een geavanceerd op Windows gebaseerd log programma. Dit freeware programma is ontworpen voor contest logging en wordt hier gebruikt samen met MMTTY voor de RTTY deelnemers.

N1MM+ Instellingen (PDF) en setup bestanden

MMTTY

MMTTYHet programma MMTTY voor RTTY gebruik met N1MM+ kan met de juiste instellingen voor de PACCdigi worden gebruikt. MMTTY is beschikbaar op de Hamsoft website.

MMTTY Instellingen voor PA stations (PDF).

WSJT-X

FT8 RTTY Roundup

De modes FT4 en FT8 worden in deze contest als één digitale mode gezien. Voor de PACCdigi contest wordt bij FT8 gebruik gemaakt van afwijkende frequenties. Het is daarbij handig om die frequenties in de lijst te zetten zodat  WSJT-X niet altijd terugspringt naar de standaard FT8 frequentie per band.

LET OP!   Gebruik WSJT_X vanaf versie 2.6.0 GA software voor deze contest.

WSJT-X Instellingen voor PA stations (PDF).