Presikhaaf werkt voor de VERON

Presikhaaf Bedrijven werkt voor het VERON Centraal en Service Bureau

Een kleine afdeling van zeven personen verricht binnen Presikhaaf Bedrijven werk voor de VERON. Het hebben van een vergunning houdt in dat radioamateurs aan allerlei internationale wettelijke eisen moeten voldoen. Radiocontacten worden geregistreerd op zogenaamde QSL-kaarten en naar elkaar per post verzonden. En dan praten we over contacten vanuit Nederland met zendamateurs over de hele wereld zoals Japan, Bolivia, Roemenië, Nigeria, Australië en ga zo maar door.

De belangrijkste taak voor de afdeling die voor de VERON werkt, is het wereldwijd verzenden van die ingevulde QSL-kaarten. De kaarten worden verzameld per land en gaan regelmatig in dozen op de post. Dit hele proces, van registreren en frankeren tot verpakken, wordt door de afdeling verzorgd. Maar ook de ledenadministratie van VERON wordt door hen verzorgd.

Je kunt met recht zeggen dat de VERON-afdeling de onbekendste afdeling van Presikhaaf Bedrijven is, maar wel met de meeste internationale contacten. Het werk van deze afdeling valt onder de sector Industrie.

Presikhaaf Bedrijven werkt voor het VERON Centraal en Service Bureau

Update: De naam “Presikhaaf Bedrijven” is begin 2018 veranderd in “Scalabor“.