PA6HQ tijdens IARU HF World Championship 2020 met een resultaat om trots op te zijn

IARU HF World Championship 2023

In het weekend van 8 en 9 juli 2023 was PA6HQ actief in de jaarlijkse IARU HF World Championship contest.

PA6HQ met 9 stations

PA6HQOok in 2023 heeft het Traffic Bureau weer moeite gedaan om in de IARU contest Nederland een HQ-station te activeren. Hoewel het elk jaar een uitdaging is om aan het begin van de zomervakantie voldoende deelnemers te vinden was dat dit jaar anders. Ruim voldoende aanbod om de matrix van banden en modes vol te krijgen. De uitdaging werd ook dit jaar opgepakt door een grote enthousiaste groep van amateurs verspreid over het gehele land. Omdat het midden in de zomer plaatsvindt is elk jaar weer de uitdaging om met name de lage banden bezet te krijgen, het kan best wat opbouwwerk zijn voor een paar uur actie.
Het belangrijkste uitgangspunt van PA6HQ was ook dit jaar om er te zijn en de VERON-multiplier uit te geven en op de diverse locaties van onze hobby te genieten. PA6HQ 2023 was actief vanaf de volgende locaties:

Overzicht stations en locaties:

Zoals te zien in de matrix een bonte verzameling aan stations en locaties. Het varieerde van één persoons stations, “velddag” stations tot clubstations met een strak operatorschema. Vanwege het grote aanbod aan deelnemers relatief veel locaties waar “slechts” één band/mode werd geactiveerd.
Om alles in goede banen te leiden werd elke deelnemer voorzien van een draaiboek met hierin de basisinformatie rond de contest. Samen met een aantal praktische documenten zoals een ITU zone kaart en een lijst met HQ-stations. De keuze voor logprogramma en hoe het lokaal werd georganiseerd was volledig vrij voor de diverse locaties. Het belangrijkste streven de VERON-multiplier te laten horen binnen de beschikbare mogelijkheden is goed gelukt.

PA6HQ 2023 was HOT

Zoals elk HQ-station was binnen de contest de VERON-multiplier een gewilde prooi. Maar PA6HQ 2023 was vooral HOT vanwege de buiten temperatuur en de shack temperatuur die hier een daar opliep tot tropische hoogte. Een extra element waar de operator mee om moesten gaan.

Resultaten PA6HQ 2023

Het uiteindelijk resultaat was deze gezamenlijke inspanning is iets om tevreden over te zijn. Nee, PA6HQ eindigt hiermee niet in de top van de einduitslag. Als dat het doel is zal de aanpak radicaal moeten worden aangepast. Van de huidige olympische gedachten dat deelnemen belangrijker is dan winnen. Team PA6HQ 2023 heeft ook de VERON Multiplier behoorlijk geactiveerd en veel plezier gehad in onze deelname. Dus de doelstellingen voor 2023 zijn meer dan bereikt.

Grote dank aan alle stations die ons gewerkt hebben en tot volgend jaar namens Team PA6HQ 2023:
PA0GRU PA0JQD PA0Q PA1CC PA1AW PA1EJO PA1JFR PA1SVM PA2A PA2J PA2M PA3A PA3D PA3DHK PA3EWP PA3FQK PA3TG PA4OES PA5WT PA6HQ PA7JWC PA8KW PB7Z PC2X PD0CAV PD0JSO PD2MDR PD2R PD2RAL PD5PET PD8RW PE1CAQ PE1NYQ PE3T PE5TT PF5X PH0AS PH9B & Martin

Alex PA1AW
PA6HQ 2023 Coördinator