Electron maart 2014

Electron maart 2014Op de Electron voorpagina

Op zaterdag 15 maart 2014 nodigt de VERON afdeling Den Bosch u weer van harte uit op haar 39ste jaarlijkse Landelijke Radio Vlooienmarkt in het Autotron te Rosmalen (Den Bosch). Details zijn te vinden in deze Electron maart 2014.

BFO-perikelen

Henk Vrolijk PA0HPV doet verslag van een leerzaam experiment om compacte draagbare ‘digitale wereldontvangers’ te voorzien van een mogelijkheid om er SSB en CW mee te beluisteren.

Gelijkspanningen schakelen

Om grotere stromen verliesarm te schakelen, was vroeger een relais een vanzelfsprekende noodzaak. Tegenwoordig kunnen halfgeleiders ook deze taak met voordeel overnemen. Een artikel van Chris van den Berg PA3CRX.

Beginnen met PICs en JAL

Jan Mulder PA0DMM beschrijft de verschillende stappen die leiden tot het programmeren van een PIC die een toontje opwekt. Diverse delen zullen in een vervolgartikel worden gebruikt om er een call-sign generator mee te maken.

En verder…

  • DXpeditie Juan Fernández XR0ZR door Ronald PA3EWP
  • De oplossing en prijswinnaars van de kerstpuzzel
  • Gouden Speld voor Leo Hulzentop PA3ELQ
  • Gouden Speld voor Johannes Blom PE1LUB
  • Landelijke Radio Vlooienmarkt

Downloads

Voor sommige artikelen in deze Electron editie zijn extra materialen te vinden op onze download pagina. Vergeet deze niet te bekijken en eventueel te downloaden.