December Yota maandDecember is YOTA maand!

Ook dit jaar zullen opnieuw uit allerlei verschillende landen stations met de YOTA suffix on-air zijn; vanuit scholen, scouting locaties etc. Het doel van YOTA maand is dat we als jonge zendamateurs zichtbaar worden en zo andere jongeren enthousiast maken voor de radio hobby. In Nederland zijn de calls PA6YOTA en PD6YOTA beschikbaar om te worden geactiveerd door clubstations of individuele zendamateurs.

Wil je deelnemen?

Meld je dan vóór 1 december aan via pa0hdi@veron.nl en geef je naam, roepletters en telefoonnummer door. Het gebruik van de call wordt d.m.v. een Google Agenda ingevuld, zodat je ziet wanneer de call wordt gebruikt en hoe de activiteit is ingevuld (bijvoorbeeld scouting, school, thuis alle buurkinderen uitnodigen of als individuele zendamateur). De YOTA-calls zullen PD6YOTA en PA6YOTA zijn dit jaar.

En als oudere?

Naast ondersteuning bieden kunnen ouderen vooral meedoen door zoveel mogelijk YOTA-deelnemers te werken. Er is een award beschikbaar voor zendamateurs, die YOTA-stations gewerkt hebben. Details zijn hier te vinden. Houd in gedachten, dat het voor een YOTA-deelnemer de eerste keer kan zijn, dat ze QRV zijn. En ook voor ouderen geldt: dit is geen contest. Neem de tijd voor een QSO.

PA6YOTA of PD6YOTA activeren

Voor het activeren van de roepletters zijn wel een paar regels:

  • De roepletters moeten voornamelijk geactiveerd worden door jongeren tot 26 jaar. Dit kan ook onder begeleiding van een andere of oudere zendamateur.
  • Alle QSO’s moeten gemaakt worden in december 2021.
  • Dien logs in van alle QSO’s. Maak daarbij gebruik van een ADIF file.
  • Activeer de roepnaam regelmatig. Er is een award beschikbaar voor amateurs die verbindingen maken met YOTA stations.

FUN

We doen het voor de fun, maak er daarom geen 59 ’73 contest-QSO’s van. Voer een leuk gesprek met de mensen en leg uit over Youngsters On The Air en de reden van december maand. (Let op: pile-ups komen voor! ?)

Wil je meer weten over YOTA en YOTA december maand?
Stuur een email of kijk op: https://www.ham-yota.com/ of https://events.ham-yota.com/

’73 Hendrik Dijkstra, PA0HDI
Voorzitter jeugd- en jongerencommissie a.i.