Veel gestelde vragen over Electron

De Electron FAQ voor al uw antwoordenHieronder vindt u een overzicht van veel gestelde vragen over Electron. Staat uw vraag er niet tussen? Schroom niet en stel deze per e-mail aan de redactie via het online contactformulier.

1) Wie schrijft artikelen in Electron?

Artikelen in Electron worden geschreven door de leden van de VERON, niet door de redactie.

2) Ik heb een artikel voor Electron. Hoe ontvangt de redactie mijn de tekst het liefst?

Tekst is bij voorkeur in elektronische vorm (MS-Word, WordPerfect, ASCII-editor). Gebruik een ‘harde return’ alleen aan het eind van een alinea; dat scheelt de redactie veel werk. Plaats tekst en plaatjes niet samen in één document, maar mail ons alles apart. Foto’s bestemd voor de voorpagina moeten bijzonder scherp zijn; digitale foto’s in een zo hoog mogelijke resolutie aanleveren. Houd er rekening mee dat uw artikel begrijpelijk moet zijn voor uw lezerspubliek. Voor meer hints en tips is onze Electron schrijfwijzer een goede leidraad.

3) Waar kan ik kopij voor Electron inleveren?

Wilt u een artikel schrijven voor Electron, of kent u iemand die over interessante informatie beschikt? Laat het ons weten. Ook voor op- en aanmerkingen over Electron, bijdragen en ‘Ongedempte trillingen’ kunt u bij de redactie terecht, via ons online contactformulier.

4) Wanneer is de sluitingsdatum voor publicaties?

De sluitingsdatum voor alle kopij is elke 28e dag van de maand. Berichten bestemd voor de vaste rubrieken dient u te richten aan het adres van de daarbij vermelde medewerkers. De sluitingsdatum wordt in uitzonderlijke gevallen wel eens wat vervroegd, bijvoorbeeld rond feestdagen zoals oud-en-nieuw, omdat we anders niet meer op tijd bij onze drukker terecht kunnen.

5) Ik heb een artikel gestuurd naar Electron. Wanneer wordt het geplaatst?

In principe plaatst de redactie de artikelen in volgorde van ontvangst. Als er sprake is van een bepaalde actuele waarde kan uw artikel soms wat eerder gepubliceerd worden. Een voorbeeld: in september schrijft u een artikel over wat u van plan bent tijdens de komende jaarwisseling. Uiteraard is het in dat geval zinvol dat uw artikel nog voor die jaarwisseling in Electron verschijnt. Verder wordt er naar gestreefd elke maand een mix van onderwerpen te plaatsen. Is een onderwerp net aan de orde gekomen in Electron, dan kan het zijn dat nieuwe artikelen wat later verschijnen dan u verwacht.

6) Ik heb een artikel aan de redactie gestuurd, maar nooit iets vernomen. Hoe zit dat?

De redactiesecretaris bevestigt de ontvangst van elk artikel. Heeft u geen bevestiging ontvangen, neem dan contact op met de redactie. Dan is of uw artikel ergens in rook opgegaan, of de bevestiging van de redactie.

7) Mijn artikel ligt al een jaar bij de redactie. Waarom is het nog niet geplaatst?

In principe worden artikelen in volgorde van ontvangst gepubliceerd. Maar Electron moet elke maand weer een harmonisch geheel vormen: niet alleen ingewikkelde materie, maar ook eenvoudige artikelen. En bij voorkeur geen gelijksoortige artikelen in een zelfde nummer. Betreft het een themanummer, dan moeten artikelen passen binnen het thema. Verder is het aantal pagina’s per Electron beperkt. Het is geen onwil als uw artikel nog niet is gepubliceerd: extra pagina’s zijn kostbaar, vol is vol.

8) De redactie van Electron bakt er niets van, kan ik het niet beter?

De redactie van Electron bestaat uit mensen die elke maand veel tijd spenderen aan de totstandkoming van Electron. Denkt u de redactie te kunnen steunen met uw expertise, neem dan zo spoedig mogelijk contact op. Vele handen maken tenslotte licht werk.

9) Ik heb Electron deze maand niet ontvangen. Wat nu?

Er van uitgaande dat uw contributie is betaald, kunt u contact opnemen met het Centraal Bureau van de VERON in Arnhem. U krijgt dan alsnog een exemplaar van Electron toegestuurd.