Internationale Dag voor Personen met een Handicap

Internationale Dag voor Personen met een HandicapIn België activeren radioamateurs de speciale roepnaam OT5IDPD tussen 3 november en 3 december 2021. Namelijk ter gelegenheid van de ‘International Day for Persons with Disability’ (IDPD). Deze ‘International Day for Persons with Disability’ (IDPD) of  ‘Internationale Dag voor Personen met een Handicap’ vindt jaarlijks plaats. Deze dag bestaat sinds 1992, toen ingesteld door resolutie 47/3 van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Daarom activeren een aantal radioamateurs de speciale roepnaam OT5IDPD.

Internationale Dag voor Personen met een Handicap

De ‘Internationale Dag voor Personen met een Handicap’ heeft tot doel de rechten en het welzijn van personen met een handicap op alle terreinen van de samenleving te bevorderen. Daarnaast heeft de ‘Internationale Dag voor Personen met een Handicap’ ook tot doel het bewustzijn van de situatie van personen met een handicap in elk aspect van het politieke, sociale, economische en culturele leven te vergroten.

OT5IDPD

Elk jaar is traditioneel een speciale roepnaam actief ter gelegenheid hiervan. Dit jaar is dat de speciale roepnaam OT5IDPD. Deze speciale roepnaam wordt geactiveerd van 3 november tot 3 december 2021 op alle banden in zowel CW als in SSB. Alle operatoren die de speciale roepnaam zullen activeren, zijn ook radioamateurs met een beperking.

Deze operatoren zijn Frank ON4AAC, Raff ON6IX, Roger ON4AHQ, Greg ON6YP en Erik ON4ANN.

QSL

Ook is na de activering van de speciale roepnaam OT5IDPD een speciale QSL-kaart beschikbaar. De log wordt geüpload naar LoTW, ClubLog en eQSL.

QSL via ON6WL (Waaslandse Radioamateurs Clubstation). De QSL-kaarten komen automatisch via het Bureau.

 

Meer info:  https://www.un.org/en/observances/day-of-persons-with-disabilities

Met dank aan Ronny Plovie, ON6CQ