Radiostations in de lucht brengen vanaf een bijzondere locatie

DXpeditie K7CDXpeditie is een samenvoegsel van DX (radioverbindingen maken over lange afstanden) en expeditie. Het doel van een DXpeditie is het “activeren” van landen, eilanden en gebieden waar nauwelijks radioamateurs actief. Of het maken van radioverbindingen vanaf bijzondere gebouwen zoals windmolens, vuurtorens of afgelegen bergtoppen.

De fun van een DXpeditie begint al met het zoeken van een locatie, het werven van DXpeditieleden, het zoeken van sponsoren en het plannen van de reis. Die reis blijkt nog wel eens hele onderneming en avontuur te zijn…

DXpeditie De DXpeditie vraagt veel van de deelnemers, want het blijft niet met bij het opnemen van wat vakantiedagen. Complete radiostations moeten worden opgebouwd, waarbij de soorten antennes voor de verschillende golflengtes en de plaatsing ervan, doorslaggevend zijn voor het succes.

Het beste DXpeditie radiostation is nog niets zonder zijn operators. DXpedities maken in een week tijds soms meer dan 10.000 verbindingen. Was je nog geen geoefende operator, dan wordt je dat zeker tijdens een DXpeditie.

Het laatste nieuws over DXpedities vind je terug on ons Electron magazine.

Verschillende impressies van DXpedities zijn terug te kijken op de webpagina van James Brooks (9V1YC) of bekijk onderstaande (Engelstalige) video over DX’en en DXpedities.