PA3AGF-ShackAlgemeen Voorzitter Remy Denker, PA3AGF maakt sinds 2003 deel uit van het Hoofdbestuur en is in 2008 benoemd tot Algemeen Voorzitter.

Zijn interesse in de radiotechniek is ontstaan door zijn vader die in de jaren ’50 en ’60 bij Philips zendbuizen ontwikkelde. Samen met zijn broer Roger, PA3ADH, kreeg hij thuis de vrijheid om de radiohobby verder uit te bouwen.

Na zijn technische opleiding als metaalkundige heeft hij diverse commerciële functies gehad bij Philips en PANalytical. Op dit moment werkt Remy bij Fluke Industrial. Het wereldwijde karakter van deze functies heeft hem in de gelegenheid gesteld om internationale ervaring op te doen.

Vanaf 1972 is hij lid van de VERON en tot aan zijn C examen eind 1977 was hij als NL4156 actief luisteramateur.

De roepletters PA3AGF werden begin 1978 uitgegeven na het behalen van het morse examen.

Als luisteramateur was hij geïnteresseerd in de korte golf en dat heeft zich als PA3AGF zo voortgezet. In eerste instantie waren alle verbindingen in SSB; de laatste jaren is de interesse in CW gegroeid en maakt hij nu hoofdzakelijk nog verbindingen in deze mode. Gestaag neemt het aantal gewerkte DXCC landen toe.

Voordat Remy toetrad tot het Hoofdbestuur van de VERON was hij vanaf 1999 lid van het bestuur van de Afdeling A40 Twente. Van 2002 tot 2004 is hij voorzitter geweest van deze afdeling.

Tot de Verenigingsraad in 2008 was hij voorzitter van de PR Commissie en lid van het Traffic Bureau. Tevens is hij lid van de Werkgroep Overleg Overheid.

Niet alleen op bestuurlijk niveau is hij actief. Samen met zijn goede vriend Joost Strijbos PAøWRT heeft hij diverse projecten gebouwd. In 2007 heeft Remy een compleet werkende eindtrap gebouwd gebaseerd op de PL519. Dat leverde hem de hoofdprijs op van de zelfbouwwedstrijd die in de Afdeling Twente werd gehouden. Sinds enkele jaren wordt ook geëxperimenteerd met antennes voor de 160 meter band.

In zijn functie van Algemeen Voorzitter onderhoudt hij contacten met de afdelingen, commissies en werkgroepen. Voor leden en niet leden is hij een aanspreekpunt.

Op internationaal gebied was hij delegatieleider van de VERON delegatie bij het bijwonen van de IARU R1 conferenties in Kroatië, Zuid-Afrika en Bulgarije.