Johan Jongbloed PA3JEMJohan Jongbloed, PA3JEM, is op 22 april 2017 door de Verenigingsraad benoemd tot voorzitter van de Public Relations Commissie en lid van het Hoofdbestuur. In de periode voor zijn de benoeming was Johan al actief voor de VERON als lid van de ICT-Commissie, o.a. met het opzetten van het Afdelingen Forum en Techniek Forum. Als aspirant lid van de PR-Commissie heeft Johan de organisatie van de Landelijke Open Dagen bij Radioamateurs in 2017 geleid.

Vanaf jonge leeftijd was hij al geïnteresseerd in de elektronica. Als 10-jarige kreeg hij voor zijn verjaardag een elektronica experimenteerdoos en vanaf dat moment is de interesse voor elektronica niet meer afgenomen. Een schoolvriendje heeft hem laten kennismaken met de radiohobby. Dat heeft ertoe geleid dat hij in 1980 zijn D-machtiging behaalde en met zijn TR7200 en 6 kanaaltjes op de 2 meterband, talrijke leuke verbindingen heeft gemaakt. Een jaar later heeft Johan de beschikbare 6 kanaaltjes omgeruild voor meer mogelijkheden. Hij heeft het C-examen met goed gevolg afgelegd.

Johan is nu vooral actief op de HF-banden en heeft via ‘learn cw online’ (LCWO.net) zichzelf de morsecode aangeleerd. De wens is er om het België traject af te leggen en cw-included op de registratie bij te kunnen schrijven. Je kunt hem dan ook regelmatig tegenkomen tijdens een van de contesten alwaar hij menig puntje weggeeft.

Johan Jongbloed PA3JEM in zijn shack

PA3JEM is na zijn schoolopleiding gaan werken bij Burroughs/Unisys Computers als Customer Service Engineer. De techniek heeft later plaats gemaakt voor logistiek & management en na een marketingopleiding Nima-A werd Johan verantwoordelijk voor de volledige operatie van Unisys TeleSales Europe.

Inmiddels is hij ‘beroepsradioamateur’ geworden en besteed hij een deel van zijn vrije tijd als vrijwilliger bij de VERON.