Contest logprogramma’s

SP7DQR

SP7DQR, Marek Niedzielski, heeft een programma ontwikkeld dat speciaal geschikt is voor gebruik door luisteramateurs in contesten. Het programma biedt de mogelijkheid de invoer parameters zodanig aan te passen, dat het programma geschikt is voor gebruik bij tenminste 90% van de internationale contesten met een deelname categorie voor luisteramateurs. Laatste versie: 1.2.0 , nu met controle op dubbels. Denk er aan ook de “help”-bestanden in hetzelfde bestand op te slaan als het hoofdprogramma!

We zien elk commentaar tot verbetering van het programma met graagte tegemoet. Het commentaar kun je sturen naar NL290 of naar SP7DQR

Handleiding Contest Logprogramma SP7DQR

Manual SWL Contest Logprogram by SP7DQR

Download Contest Logprogramma SP7DQR

N1MM+ logger

Sinds kort kun je het bij zendamateurs alom bekende contestlogprogramma N1MM+ ook gebruiken bij het loggen van je tijdens contesten gehoorde verbindingen. Daartoe heeft Thieu NL199 een uitbreiding voor N1MM ontwikkeld – een “UDC” genaamd SWLSLP.UDC – die je dan aan het N1MM+ programma moet koppelen. De UDC is speciaal ontwikkeld voor onze SLP-contesten, maar is ook universeel te gebruiken bij andere contesten voor luisteramateurs. Het gebruik van het N1MM+ logprogramma biedt je een veelheid aan operationele hulpmiddelen om je contestactiviteit te optimaliseren. Lees met name het uitgebreide artikel hierover in de NL-post van Electron mei 2020.

Om hiermee te starten moet je natuurlijk eerst het programma N1MM+ downloaden en op je computer installeren. De aanwijzingen daarvoor vind je op de N1MM website. Daarna moet je ook het bestand SWLSLP.UDC downloaden van onze website en dat bestand vervolgens plaatsen in de map “UserDefinedContests” (die map maakt N1MM+ automatisch aan op je computer). Je kunt het UDC-bestand voor universeel gebruik (dus niet alleen voor de SLP) ook downloaden vanaf de website van N1MM+, het heet dan SWLALL.udc. Ga lekker experimenteren. Veel plezier en succes!

VERON SWL contest logboek programma (door Evert Beitler, PA3AYQ)

Misschien ben je al bekend met het ‘VERON Journaal’ programma. Daarin zijn speciale programma’s voor de PACC en PA-beker contest voor de zendamateurs opgenomen. Nu komt daar ook bij het SWL contest log boek programma waarmee ook luisteramateurs aan die contesten kunnen deelnemen.
Het is nu al als apart programma te downloaden. Het VERON SWL contest logboek programma is bestemd voor alle luisteramateurs die willen deelnemen aan de vele SWL contesten. Je gebruikt het SWL contest programma als basis voor elke SWL contest. Je kan er op verschillende manieren de logs mee inbrengen al naar gelang de contest regels voorschrijven.

Download SWL contest logboek software en Programma- en installatiebeschrijving.

Contest informatie / kalenders

In deze rubriek vind je informatie over andere contesten, waaronder ook een aantal met een deelnemerscategorie “SWL”. Meestal staat op de betreffende website ook een link naar het contestreglement, zodat je ondermeer kunt controleren of de contest ook open staat voor luisteramateurs (“SWL section” of iets dergelijks).

Contestkalender PG7V

UBA Contestkalender

VRZA contests

SM3CER Contest service