YOTA – Jongeren op de radiogolven

YOTA - Jongeren op de radiogolvenDe naam YOTA slaat op een groep jonge radio amateurs uit IARU Regio 1. Ze doen mee aan een radio kamp speciaal voor jongeren van 15 t/m 25 jaar. Ieder jaar komt deze groep bijeen in een ander Europees land om een tijdje met elkaar door te brengen. Het gaat dan niet alleen om lol hebben en spelletjes spelen, maar de groep komt ook met nieuwe ideeën, nieuwe projecten, plannen voor de toekomst, etc. Gedurende de andere maanden van het jaar ontmoeten we elkaar op de radiobanden en hebben veel plezier met elkaar, nemen deel aan wedstrijden of maken gewoon wat radioverbindingen met andere jongeren in de ether.

Het doel van Youngsters on the Air is het verwelkomen van nieuwe en jonge radio amateurs binnen onze prachtige hobby. We leven in een wereld waar communicatie gedigitaliseerd wordt in een razendsnel tempo. Dit tempo is haast niet meer bij te houden. Juist in deze tijden is het belangrijk om mensen er van te overtuigen dat onze hobby nog steeds van groot belang is. Samen met jongeren van overal op deze wereld kunnen we het verschil maken, en onze hobby die toekomst geven die het verdiend!

Informatie over de komende YOTA

YOTA-2016Achter de schermen wordt al hard gewerkt aan de organisatie van het 6e Youngsters on the Air zomer evenement. Dit jaar is de organisatie in handen van de Oostenrijkse amateur club OeVsV (Österreichischer Versuchssenderverband) Het evenement gaat plaatsvinden in de periode van 16 tot 23 juli 2016 in de Oostenrijkse plaats Wagrain, ten zuiden van Salzburg. Lees op deze pagina alle informatie over deze komende Youngsters on the Air bijeenkomst.

Terugblikken op eerdere YOTA’s