Prinsjesdag 2015: radiozendamateurs moeten vergoeding betalen

Radiozendamateurs moeten vanaf 2016 vergoeding betalenIn 2016 moeten radiozendamateurs weer een jaarlijkse vergoeding betalen. Dit blijkt uit de Prinsjesdagstukken 2016. Op pagina 142 van de Memorie van Toelichting bij de begroting van het ministerie van Economische zaken staat geschreven.

In lijn met het kabinetsbeleid om werkzaamheden kostendekkend door te  belasten aan de markt zullen de vergoedingen voor radiozendamateurs (rzam) en maritiem worden geherintroduceerd in 2016. De kosten voor deze vergunningverlening werden sinds 2008 betaald door het moederdepartement.

Download de PDF met de begroting van Economische zaken en de bijbehorende Memorie van Toelichting.

Wat dit exact betekent voor zendamateurs is nog niet bekend. Zodra er meer concrete informatie is zullen we dat hier publiceren. Verder wijst het VERON hoofdbestuur op het feit dat deze vergoeding niet is ontstaan door een overeenkomst tussen VERON en Agentschap Telecom.

16-9-2015: Inmiddels heeft Agentschap Telecom bekend gemaakt dat men voor de registratie in 2016 een vergoeding van 31 euro rekent. Lees het bericht op de website van AT.

18-9-2015: Nu staan ook de nodige vragen en antwoorden over de registratie van zendamateurs online. Lees deze op de website van AT.