Kort radioamateurnieuws – week 6, 2023

Logo kort radioamateurnieuwsDeze week in ‘Kort radioamateurnieuws’:

  1. RF-webinar 12 februari 2023: VFO met een Direct Digital Synthesizer
  2. Regiment Verbindingstroepen weer actief op amateurbanden.

Kort radioamateurnieuws

1. RF-webinar 12 februari 2023: VFO met een Direct Digital Synthesizer

Door de samenwerking van een paar amateurs is een concept ontwikkeld met een DDS (Direct Digital Synthesizer). Herman PA0VRE is de hardware ontwikkelaar, gesteund door Martin PE1BIW voor de softwareontwikkeling. Robert PA0RYL heeft dit toegepast in zijn TR7 transceiver. In een presentatie doen zij verslag van hun ervaringen.

De presentaties tijdens het RF-webinar van zondag 12 februari laten zien dat de magie van zelfbouw nog springlevend is bij de deelnemers aan deze RF-webinarsessies.

Voor meer informatie en aanmelding voor het webinar verwijzen wij naar de website: RF Seminar

2. Regiment Verbindingstroepen weer actief op amateurbanden

Na lange inactiviteit is de call PI4VBD van het Regiment Verbindingstroepen van de Koninklijke Landmacht weer nieuw leven ingeblazen! Het station wordt bemand door zowel ervaren als nieuw personeel, om zo kennis te maken met de magie van radio. Ze zullen met zowel historische apparatuur als hedendaagse apparatuur te horen zijn, uiteraard alles conform de gebruikersbepalingen. De QRZ-pagina is bijgewerkt: PI4VBD. Activiteiten en foto’s deelt de groep echter via Instagram.

Ze zien uit naar een QSO met je!

 

______
Heb je tips voor ‘Kort radioamateurnieuws’, bijvoorbeeld omdat je een evenement wilt aankondigen? Wij horen dat dan graag: webredactie@veron.nl. Natuurlijk ontvangen wij ook graag (concept)artikelen voor de VERON-website of Electron.