Kort radioamateurnieuws – week 31, 2022

Logo kort radioamateurnieuwsDeze week in ‘Kort radioamateurnieuws’:

  1. Dit weekend: VERON-zomercontest op 144 MHz en hoger in SSB/CW/FM, 
  2. 10 augustus: Morse in de Mors, 
  3. RAZzies augustus 2022 als download beschikbaar, 
  4. 10 september: Helmondse Radiomarkt.

Kort radioamateurnieuws

1. Dit weekend: VERON-zomercontest op 144 MHZ en hoger in SSB/CW/FM

VERONDit weekend is de VERON-zomercontest, die overigens geen deel uitmaakt van de VERON-competitie. Deze 24-uurscontest start vanmiddag om 14:00 UTC en duurt tot morgen 14:00 UTC.

Doel is om zo veel mogelijk verbindingen te maken met een zo groot mogelijke totale afstand. Dat kan dan op alle banden vanaf 2 meter en hoger.

Het behaalde aantal punten per verbinding is gelijk aan de afstand in kilometers tussen de uitgewisselde QTH-locators, berekend volgens de door de IARU-R1 gegeven richtlijnen. Per band is de eindscore de som van het behaalde aantal punten

Bekijk het complete reglement op de ‘VHF en hoger’-website: Reglement VERON VHF/UHF/SHF-contesten.

2. 10 augustus: Morse in de Mors

Op woensdag 10 augustus is de VERON-afdeling Leiden te gast in het Morskwartier met een activiteit in het kader van European City of Science Leiden 2022.

Morse en zendtechnieken niet meer van deze tijd? Echt niet! Het is nog altijd hartstikke modern en bovendien belangrijk. Zendamateurs uit de Leidse regio zijn nog steeds wereldwijd met morse actief! Breng een bezoek aan de workshop.

Het inpraatstation PA22L wisselt tussen de repeater PI2NWK (430,050 MHz) en de 2m-frequentie 145,3875 MHz.

De activiteit is in de serviceflat Schouwenhove in het Morskwartier van 10:00 tot 15:00 uur. Iedereen is van harte welkom!

Meer informatie: Morse in de Mors.

3. RAZzies augustus 2022 als PDF-download beschikbaar

De vereniging Radio Amateurs Zoetermeer (RAZ) brengt het maandblad RAZzies uit. De augustus-uitgave is nu als PDF-download beschikbaar, met wederom artikelen over verschillende technische onderwerpen.

Onder andere lees je het eerste deel van een zeer uitgebreid verhaal van Arjan te Marvelde (PE1ATM) over de ‘Micro SDR op een Pi-Pico’,  een SDR-transceiver voor de zelfbouw. Verder het artikel ‘Zero-Beat afstemhulp’ van Monty N5ESE.

Natuurlijk zijn ook ‘Opa Vonk & Pim’ weer van de partij. Ditmaal bespreken ze het tunen van resonante antennes.

Download: RAZzies augustus 2022

4. 10 september: Helmondse Radiomarkt

Na een elf jaar weg te zijn geweest, is er op zaterdag 10 september 2022 weer de Helmondse Radiomarkt. Kleinschalig van opzet, met ongeveer 40 tafels. De markt is zoals vanouds hartstikke gezellig en je komt er je kennissen weer eens tegen, en wie weet tik je het lang gezochte onderdeel of setje voor een prikje op de kop.

De markt is op onze nieuwe locatie in Deurne (wijk Walsberg): Gerardushuis, Parkstraat 2, 5752 AP Deurne, vlak naast de voormalige kerk. Openingstijden: 09:00 tot 14:30 uur. De toegang is gratis.

Mochten er nog amateurs zijn die er hun overtollige spullen willen verkopen, dan kunnen ze een mailtje sturen naar radiomarkt@pi4hmd.nl of contact opnemen met Gerard PD0PKG (tel. 06-12877337).

Tafelhuur is €4,- (1,20 x 0,80 m2). Er zijn 40 tafels beschikbaar Maar, wees er vlug bij: op is op. Inschrijving sluit op 1 september 2022. Tot ziens op 10 september 2022!

 

______
Heb je tips voor ‘Kort radioamateurnieuws’, bijvoorbeeld omdat je een evenement wilt aankondigen? Wij horen dat dan graag: webredactie@veron.nl. Natuurlijk ontvangen wij ook graag (concept)artikelen voor de VERON-website of Electron.