Hans Blondeel Timmerman PB2T winnaar “Roy Stevens G2BVN Memorial Trophy”

Hans Blondeel Timmerman PB2T wint Roy Stevens G2BVN Memorial TrophyTijdens de laatste plenaire vergadering van de IARU Regio 1 Conference and Workshop op 24 oktober 2021 werden de winnaars van de ‘Roy Stevens G2BVN Memorial Trophy’ bekend gemaakt. Hans Blondeel Timmerman (PB2T) en ook Ole Garpestad (LA2RR) zijn toegevoegd aan het illustere gezelschap van winnaars van deze trofee. De fel begeerde trofee wordt uitgereikt aan radioamateurs die het werk en de toewijding van Roy Stevens (G2BVN) in de internationale amateurradio het beste heeft geïllustreerd. Radioamateurs van over de hele wereld komen daarvoor in aanmerking. De beslissing in verband met de toekenning van de trofee neemt een onafhankelijk panel, dit jaar voorgezeten door SARL-secretaris Dennis Green (ZS4BS).

Hans Blondeel Timmerman (PB2T)

Hans Blondeel Timmerman (PB2T) was van 2008 tot 2014 voorzitter van IARU Regio 1 en de laatste vier jaar de secretaris. Daarvoor was Hans Blondeel Timmerman vanaf 2002 lid van het Executive Committee en voorzitter van het Region 1 External Relations Committee. Hans Blondeel Timmerman is sinds 2016 IARU Satellite Advisor en is voorzitter van het wereldwijde IARU-panel dat frequentietoewijzingen voor satellieten in amateurfrequenties coördineert. Daarnaast is hij op grote schaal betrokken geweest bij ITU- en CEPT-aangelegenheden. Hij heeft eveneens leiding gegeven aan activiteiten met betrekking tot kritieke agendapunten voor radioamateurdiensten in CEPT-aangelegenheden ter voorbereiding van de World Radio Conferences.

Hans is ook directeur van de YASME Foundation.

Ole Garpestad (LA2RR)

Ole Garpestad (LA2RR) was vanaf 1999 lid van het Executive Committee van Regio 1 en was voorzitter van IARU Regio 1 van 2002 tot 2008. Daarnaast is hij sinds 2009 IARU Global Vice President. Ole Garpestad heeft meer dan 30 jaar intensief voor IARU gewerkt. In zijn huidige functie is hij eveneens verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van de IARU-strategie voor iedere World Radio Conference.

Op het niveau van de Raad van Bestuur heeft Ole Garpestad actief bijgedragen aan de strategische agenda alsook de noodzaak van een aantal veranderingen in de IARU ondersteund. Hij is wereldwijd bekend in radioamateurkringen vanwege zijn enorme bijdrage aan de hobby en zijn positie in regelgevende forums.

Na de aankondiging zei de aftredende voorzitter van IARU Regio 1, Don Beattie (G3BJ) het volgende:

“Dit is een welverdiende erkenning voor twee uitzonderlijke IARU-vrijwilligers die enorm veel tijd en energie hebben besteed aan het werken aan de toekomst van amateurradio. In Regio 1 zijn we dan ook verheugd dat hun inzet op deze manier wordt erkend”.

Eerdere winnaars Roy Stevens G2BVN Memorial Trophy

De trofee werd uitgereikt aan:

  • 1987: Thomas Clarkson, ZL2AZ en Alfred Muller, DL1FL
  • 1990: Richard L. Baldwin, W1RU ( SK )
  • 1993: Kees van Dijk, PA0QC ( SK )
  • 1999: Wojciech J. Nietyksza, SP5FM ( SK ) en Alf Almedal, LA5QK ( SK )
  • 2002: Louis van de Nadort, PA0LOU ( SK )
  • 2008: Don Beattie, G3BJ
  • 2011: Mustapha Diop,  6W1KI
  • 2014: Gaston Bertels, ON4WF
  • 2017: Colin Thomas, G3PSM en Wolf Harranth, OE1WHC
  • 2021: Ole Garpestad, LA2RR en Hans Blondeel Timmerman, PB2T

IARU Regio 1 nieuw bestuur

IARUOp de laatste dag van de IARU Regio 1 Conferentie en Workshop, 24 oktober 2021, werd ook een nieuw Executive Committee gekozen. Het nieuwe Executive Committee bestaat uit het volgende team:

– President: Sylvain Azarian, F4GKR
– Vice-President: Hani Raad, OD5TE
– Secretary: Mats Espling, SM6EAN
– Treasurer: Andreas Thiemann, HB9JOE
– EC member: Ahmad AlHoli, 9K2DB
– ook EC member: Joerg Jaehrig, DJ3HW
– EC member: Alessandro Carletti, IV3KKW
– EC member: Lisa Leenders, PA2LS
– ook EC member: Oliver Tabakovski, Z32TO

 

Bron: IARU-R1, IARU-R1 EC

Met dank aan Ronny Plovie, ON6CQ