Antenne-meetdag 2018 Meppel

Antenne-meetdag 2018 MeppelOok in 2018 wordt er weer een antenne-meetdag georganiseerd door de Veron afdeling Meppel. Dit jaar willen we dit doen op zaterdag 16 juni. Op deze dag zullen we antennes meten in de 4-meter, 2-meter, 70-cm, 23-cm en de 13-cm banden.

Antenne-meetdag, hoe en waar gaan we deze metingen voor u verrichten?

De metingen worden, zoals reeds vele jaren, gehouden bij wegrestaurant De Lichtmis. In het weiland tegenover het restaurant wordt door de ‘Antennemeetgroep’ weer een antenne-meetstand ingericht. De bronantennes worden op 400 meter van de meetstand geplaatst. Hierdoor verzorgen we een homogeen meetveld en worden eventuele reflecties te niet gedaan. Onze nauwkeurig bestuurbare eigenbouw-rotor , die voorzien is van een krachtige stappen-motor. Deze zal ervoor zorgen dat de antennes gedraaid kunnen worden, zodat er een nauwkeurige aanwijzing van de openingshoek van de aangeboden antennes wordt verkregen.

Met een netwerk- en spectrumanalyser wordt de versterking, voor-achterverhouding en staande golf gemeten. Natuurlijk wordt er van de hele meting een uitdraai gemaakt zodat U later het hele stralingsdiagram van de antenne nog eens rustig kunt bekijken. Het hoeft niet beslist een eigenbouw antenne te zijn wat u laat meten, nieuwsgierig of de opgegeven fabrieksspecificatie van u antenne klopt geef u dan op.

Aanmelden antenne-meetdag.

Wilt u iets laten meten dan is het noodzakelijk dat u dit tot uiterlijk 2 juni opgeeft via a32@veron.nl of pe1rqy@veron.nl.

Ook als U niets te meten heeft bent U van harte welkom, het is altijd een zeer leerzame en ook gezellige dag. Bij onvoldoende opgaven gaan de metingen niet door. Graag tot ziens op deze bijzondere dag.

Routebeschrijving.

U vindt Restaurant De Lichtmis langs de A28 bij afslag 22. We hopen u te mogen verwelkomen op 16 juni!

Word lid van de VERON

Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt door inspanningen van vrijwilligers, VERON afdeling Meppel (A32). U wilt toch ook dat VERON afdelingen activiteiten en evenementen blijven organiseren. Meldt U aan via ons aanmeldingsformulier.