OR78CLM Canadian Liberation March

OR78CLM Canadian Liberation March 4-6 november 2022

Knokke-Heist (België) herdenkt de bevrijding in 1944 door Canadese troepen jaarlijks met verschillende ceremonies, met als hoogtepunt ook een mars. Vele duizenden wandelaars namen reeds deel aan deze Canadese Bevrijdingsmars, die de route volgt de route die de soldaten aflegden tussen de Westerschelde in Nederland en Knokke.

Om dit te herdenken, organiseert de UBA-sectie ONZ ‘The Radio Shack Oostkust’ jaarlijks een ‘On the air‘-evenement met de speciale roepnaam OR78CLM (Canadian Liberation March).

Lees meer

CGR-weekend Dennenheul 2022

CGR-weekendVanwege corona kon het twee jaar niet, maar dit jaar gaat het weer gebeuren: het gezellige CGR-weekend voor radioamateurs met een beperking. Het weekend in Dennenheul in Ermelo is dit jaar van vrijdag 18 t/m maandag 21 november 2022.

Het gaat vooral om onderling QSO en maken van radioverbindingen. Verder wisselen we ervaringen uit met het oog op belemmeringen door handicap of beperking. We zoeken naar eventuele oplossingen en reiken elkaar ideeën aan.

Lees meer

Propagatienieuws – week 39, 2022

PropagatienieuwsDeze week in Propagatienieuws:

Propagatienieuws wordt samengesteld door Tom Koeken (PC5D).

Lees meer

Kort radioamateurnieuws – week 39, 2022

Logo kort radioamateurnieuwsDeze week in ‘Kort radioamateurnieuws’:

  1. RAZzies oktober 2022 als download beschikbaar,
  2. 3 oktober: Tonight@8-lezing over “HF op vakantie”, 
  3. SARU nieuw lid van de IARU

Lees meer

LX9S actief JOTA

LX9S actief tijdens 65e Jamboree On The Air (JOTA)

LX9S actief JOTATijdens de 65e JOTA (14-16 oktober 2022) zal HB9S actief zijn als LX9S.

HB9S is sinds 1970 het amateurradiostation van het World Scout Bureau, gevestigd in Genève (Zwitserland). Tegenwoordig blijft het Global Support Centre van de World Organization of the Scout Movement (WOSM) in Genève. Dit aangezien het hoofdkantoor in 2014 is verhuisd naar Kuala Lumpur (Maleisië) met radiostation 9M4S.

Lees meer