Video: Amateurradio ontmoet astronomie en ruimtevaart

Reinhard Kühn voor zijn antenne
Foto: Sven Geißler

Het is al weer enkele jaren geleden dat Reinhard Kühn (DK5LA) bijdroeg aan de bijzondere missie van de Longjiang-2-satelliet in zijn tocht rondom de maan. Reinhards amateurstation fungeerde destijds als grondstation voor de uplink.

Nog steeds houdt het hem bezig. Tijdens de Ham Radio 2022 in Friedrichshafen gaf hij een presentatie over het onderwerp, met videobijdragen van alle belangrijke spelers aan de missie, waaronder “onze eigen” Radiotelescoop Dwingeloo. Van deze presentatie is nu een Duitstalige videoreportage beschikbaar.

Lees meer

Tijdschrift ‘The Communicator’ nov-dec 2022 download

download gratis communicatorDownload gratis het digitale tijdschrift ‘The Communicator’ van de Surrey Amateur Radio Communications van november-december 2022.

De Surrey Amateur Radio Communications (SARC) in Canada begon in het Electronics Lab van de North Surrey Senior Secondary School in het voorjaar van 1975. Tegenwoordig is de club met meer dan 100 leden één van de meest levendige en actieve amateurradiogroepen aan de westkust van Noord-Amerika.
De leden zijn actief in bijna alle facetten van de hobby en bieden eveneens ondersteuning aan de stad Surrey.

Lees meer

December Yota maand

December komt er weer aan en december is YOTA-maand!

December komt er weer aan en december is YOTA-maand! Ook dit jaar zullen opnieuw uit allerlei verschillende landen stations met de YOTA-suffix on-air zijn; vanuit scholen, scouting locaties etc. Het doel van YOTA-maand is dat we als jonge zendamateurs zichtbaar worden en zo andere jongeren enthousiast maken voor de radio hobby. In Nederland zijn de […]

Propagatienieuws – week 47, 2022

PropagatienieuwsDeze week in Propagatienieuws:

Propagatienieuws wordt samengesteld door Tom Koeken (PC5D).

Lees meer

Kort radioamateurnieuws – week 47, 2022

Logo kort radioamateurnieuwsDeze week in ‘Kort radioamateurnieuws’:

  1. Audiocodec van Facebook met hoge compressiefactor; 
  2. DiskSat, een opvolger voor de CubeSat? 
  3. Duitse deelstaat wordt antennevriendelijker. 

Lees meer