VERON Internet Werkgroep (VIW)
Het webteam is een onderdeel van de VERON Internet Werkgroep
Wij verzorgen het ontwerp, het onderhoud en de vernieuwing van de website
i n t e r n e t spatie w e r k g r o e p
Volg onze RSS-feed met alle laatste VERON nieuwtjes
Lees deze pagina in het Nederlands Unfortunately this page is not yet available in English Leider ist diese Seite noch nicht auf Deutsch verfügbar Désolé, cette page n'est pas disponible en Français pour le moment
De VERON Internet Werkgroep (VIW) bestaat uit:...

Johan Evers (PE1PUP)  
Functies:
 
 
 
E-mail:
Johan Evers (PE1PUP)
Voorzitter VERON Internet Werkgroep
Secretaris VERON Internet Werkgroep
Webmaster www.veron.nl hoofddomein
Postmaster @veron.nl aliassen
pe1pup @ veron.nl
 
Joost Strijbos (PA0WRT)  
Functies:
 
E-mail:
Joost Strijbos (PA0WRT)
Webmaster www.veron.nl hoofddomein
PHP-master www.veron.nl hoofddomein
pa0wrt @ veron.nl
 
Evert van Belle (PA3FXY)  
Functie:
E-mail:
Evert van Belle (PA3FXY)
Webmaster back-up www.veron.nl hoofddomein
pa3fxy @ veron.nl

Wie kan ik het beste e-mailen; Webmaster, Webteam of VIW?

De gehele VERON Internet Werkgroep wordt VIW genoemd. Een e-mail aan VIW @ veron.nl zal dan ook bij alle bovengenoemde personen terecht komen. Echter, niet iedereen binnen de VIW houd zich bezig met het dagelijks onderhoud aan de veron.nl website. Vandaar dat we het webteam in het leven hebben geroepen. Dit webteam is bereikbaar via webteam @ veron.nl en bestaat uit alleen die VIW leden die zorg dragen voor het daadwerkelijk modificeren van de website. Het webteam adres is dan ook het enige juiste adres om materiaal naar toe te sturen om op de website te laten publiceren. Maar ook wanneer u fouten, vergissingen of omissies op de website ontdekt, dan graag een e-mail naar dit webteam @ veron.nl adres. Uw e-mail komt dan ook daadwerkelijk bij alle webteam leden tegelijk binnen, dus er is altijd wel iemand die snel op uw e-mail kan en zal reageren. Rest nog het webmaster @ veron.nl adres. Mail aan dit adres komt enkel en alleen bij de voorzitter van de VIW uit. Dus voor de snelste behandeling van uw e-mail raden wij aan webteam @ veron.nl te gebruiken.

Hoe ontvangen wij te publiceren materiaal het liefst?

Tekst is bij voorkeur in electronische vorm aan te leveren (MS-Word, ASCII, NotePad). Gebruik een "harde return" alleen aan het eind van een alinea; dat scheelt het webteam weer het nodige werk. Plaats tekst en plaatjes niet samen in één document, maar e-mail ons alles apart. Foto's bij voorkeur zo scherp mogelijk. Dus digitale foto's in een zo hoog mogelijke resolutie aanleveren. Ook ingescand materiaal graag in een zo hoog mogelijke resolutie. Houd er rekening mee dat uw artikel begrijpelijk moet zijn voor uw lezerspubliek.

Ik krijg maar geen reactie op mijn e-mail. Hoe zit dat?

Het webteam bevestigt de ontvangst van alle e-mails. Heeft u binnen één week nog steeds niets van ons retour ontvangen, neem dat nogmaals contact op met ons. Dan is uw artikel wellicht ergens op de digitale snelweg de weg kwijt geraakt, of de bevestiging van het webteam heeft ergens een verkeerde electronische afslag genomen. Iedere e-mail aan webteam @ veron.nl wordt altijd beantwoord, vaak al binnen 3 dagen maar in ieder geval binnen één week.

De kwaliteitsgarantie van de VERON website

Als webteam dragen we er zorg voor dat de VERON website volgens de laatste standaard der techniek is opgezet. Dit om er zeker van te zijn dat deze website op iedere willekeurige web-browser bekeken kan worden, en dat het er allemaal ook nog eens hetzelfde uit ziet ongeacht welke browser of computer besturingssysteem u gebruikt. Om dit te realiseren maken we goed gebruik van de "W3C Quality Assurance Tools".

HTML versie 4.01 Transitional

Valide HTML versie 4.01 Transitional programmering Onze gehele website is opgezet volgens de HTML versie 4.01 Transitional standaard. U kunt dit ook zelf ieder moment nog even controleren door op het HTML icoontje links in dit blokje tekst te klikken. Mocht u toch nog ergens kleine of grote onvolkomenheden ontdekken, dan horen wij dat graag van u.

Cascading Style Sheets (CSS)

Valide CSS niveau 2.1 programmering Onze gehele website is opgezet met behulp van Cascading Style Sheets (CSS) niveau 2.1. U kunt dit ook zelf ieder moment nog even controleren door op het CSS icoontje links in dit blokje tekst te klikken. Mocht u de "stijl" van onze website zo mooi vinden en (delen) willen gebruiken op uw eigen website, dan is dat voor ons geen enkel probleem.

Really Simple Syndication (RSS) feed

Valide RSS feed De berichtgeving van nieuwtjes wordt ook via een Really Simple Syndication feed, vaak RSS-feed genoemd, beschikbaar gesteld aan derden. U kunt ook zelf door op het RSS icoontje links in dit blokje tekst te klikken controleren of Volg onze RSS-feed met alle laatste VERON nieuwtjes onze RSS-feed nog klopt. Maar leuker is om de RSS-feed zelf te bekijken, en dat kunt u via een klik op het icoontje rechts doen.

Informatie voor Microsoft Internet Explorer versie 11 gebruikers

Indien u Microsoft Internet Explorer versie 11 (IEv11) gebruikt, en de laatste updates hebt gedownload, dan valt op dat een aantal (niet alle) links op onze VERON website niet meer werken. Er blijkt een incompatibiliteit in de microsoft IE11 update te zijn geslopen. En het feit dat niet alle links meer werken is niet alleen voor de VERON website van toepassing, maar zal zich ook op andere websites manifesteren.

De oplossing is gelukkig eenvoudig. Schakel "compatibiliteit modus" aan binnen uw IE11 browser. Dan doet alles het weer als vanouds. Eventueel is ook Google Chrome, Mozilla FireFox of een nog andere browser in parallel te installeren en te gebruiken, want daar treden deze vervelende problemen (vooralsnog) niet op.

Materiaal voor VERON subdomein webmasters

U kijkt nu naar een pagina van het VERON hoofddomein. Maar we hebben ook nog zo'n 80 subdomeinen binnen de VERON. En ieder van die ruim 80 subdomeinen heeft eigen webmasters. Om uniformiteit te krijgen stellen wij hier de opbouw materialen van het hoofddomein ter beschikking. Download wat u kunt gebruiken, en gebruik het goed.

Het VERON logo in BMP formaat Het VERON logo in BMP formaat (36,8 KiloBytes)
Een gezipte bitmap (BMP) formaat versie van ons VERON logo. In hoogste resolutie: 1182 x 2533 pixels. Dus goed bruikbaar voor drukwerk en eventueel te verkleinen naar het gewenste formaat.

Het VERON logo in JPG formaat Het VERON logo in JPG formaat (111,0 KiloBytes)
Een gezipte JPEG (JPG) formaat versie van ons VERON logo. In hoge resolutie (1182 x 2533 pixels) maar wel gecomprimeerd door de JPEG standaard. Dus van iets mindere kwaliteit dan de bitmap, maar (verkleind) goed bruikbaar voor websites.

Het VERON logo in EPS/PDF formaat Het VERON logo in EPS/PDF formaat (15,2 KiloBytes)
Een gezipte Adobe PDF versie van ons VERON logo inclusief onderregels in EPS formaat. Dit is een vector tekening, dus zeer goed extreem te vergroten voor posters en als basis voor presentaties.


© Centraal Bureau VERON te Arnhem - Disclaimer

Webmaster Joost Strijbos (PA0WRT) in zijn shack